VISIT OUR ONLINE SHOP Approved Used smarts from Mercedes-Benz/smart Retailers HERE

  JOIN the CLUB HERE

+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 14 of 14
  1. #11
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Thruxton, Hampshire
    Posts
    419

    Default Re: Start / stop never really works

    Quote Originally Posted by Petem View Post
    Hi all,

    How is everyone's Start / Stop?

    I do about 10 miles a day to / from work, and it never kicks in. If I do the odd 100 mile journey, towards the end, it might kick in once, but then not again. I've recently had the first service, and like a fool completely forgot to mention this to Mercedes.

    Would this be deemed normal due to my relatively low mileage, or does that sound broken?

    Cheers all,

    Pete
    The conditions according to the manual:

    If the automatic start/stop system automatically switches off the engine, the[@]
    symbol is shown in the instrument cluster.

    This is the case if, among other things:
    • the indicator lamp in the automatic start/stop system button does not light up
    • the outside temperature is within the range that is suitable for the system
    • the engine is at normal operating temperature
    • the set temperature for the vehicle interior has been reached
    • the battery is sufficiently charged
    • the system detects that the windscreen is not misted up when the air -conditioning system is switched on
    • the tailgate is closed
    • the driver's door is closed and the driver's seat belt is fastened.
    David
    fortwo Cabrio, C453, 898cc, Auto, Prime Premium

  2. #12

    Red face Re: Start / stop never really works

    Cheers all,

    To test, this week I've been driving to work with no fan, no media, no lights. Start/Stop is enabled, when I stop the orange start/stop is showing on my dash, but nothing happens.

    I'll give Mercedes a bell and see. I would have thought if the Smart is being marketed as a City car, I'm pretty much doing the defacto use and would expect it to work - my partners Audi does similar mileage and immediately kicks in.

    Thanks again for input.

  3. #13
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    over here
    Posts
    13,471

    Default Re: Start / stop never really works

    How old is the car ?

    And what is your resting (engine off for 15 minutes) battery voltage ?
    fq101.co.uk

  4. #14

    Default Re: Start / stop never really works

    It's a year and 2 months, It's never worked as I thought it should, as I said only occasionally popping on after a long drive out. I'll check the Voltage.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts